Porties: 4 personen
Ingrediënten
Salade
- 500 g aardappelen (kriel)
- 200 g sperziebonen (schoongemaakt)
- 150 g spekreepjes
- 1 rode ui (klein, dun gesneden)
- 4 eieren (hardgekookte, gehalveerd)
Dressing
- 1 eigeel
- 1 el mosterd
- 2 el wijnazijn (witte )
- 1 dl olijfolie
- 2 el peterselie (gehakt)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
Instructies
- Kook de krielaardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn, max 15 minuten.
- Kook de eieren 10 minuten. Giet af en schrik onder koud water.
- Stoof de sperziebonen gedurende 5 minuten. Giet af en schrik onder koud water.
- Indien gewenst kan je de aardappelen, eieren en bonen in 1 kom tegelijkertijd koken.
- Bak de spekreepjes in een pan zonder vetstoffen toe te voegen tot ze knapperig zijn Laat uitlekken op keukenpapier.
- In dezelfde pan laat je een klontje boter smelten en voeg je de aardappelen toe, eventueel snij je ze nog even in kleinere stukken indien gewenst. Laat ze een korstje krijgen en voeg dan de boontjes en het spek toe.
- Meng in een kom het eigeel, de mosterd en witte wijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe en bekom een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over de borden. Garneer met de rode ui, de dressing en de gehalveerde hardgekookte eieren.
- Serveer warm of lauw.