Hazenrugfilet met wildsaus

Een stap-voor-stap handleiding om een heerlijke, sappige hazenrugfilet te bereiden. Gebruik een eenvoudige marinade van kruiden en volg deze tips voor een perfecte cuisson.

Ingrediënten
 

Hazenrugfilet

  • 4 hazenrugfilets
  • 3 el olijfolie
  • 5 blaadjes salie (verse)
  • 1 takje Rozemarijn (versie)
  • 2 takjes tijm (verse)
  • peper (naar smaak)
  • 1 klontje boter
  • 100 ml wildfond (om te deglaceren)

Saus

  • 1 teentje look
  • 250 ml wildfond
  • 150 ml porto
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • bindmiddel

Instructies

Saus

  • Plet 1 teentje look
  • Voeg de wildfond toe en laat wat inkoken.
  • Voeg de porto toe en laat verder inkoken.

Marinade

  • Verzamel de gewenste kruiden voor de marinade, hier gebruiken we versie salie, rozemarijn en tijm. Versnipper de kruiden of gebruik een stamper en voeg toen aan de olie.
  • Beborstel de hazenrugfilets met de marinade.
  • Laat minsten 30 minuten marineren, liefst meer.

Bakken

  • Leg een goed klont boter in de pan en zet het vuur hoog.
  • Als de boter/pan goed warm is bak de hazenrugfilets langs elke zijde gedurende 2 minuten. Kruid eventueel extra met peper.
  • Leg ondertussen een voldoende groot aluminiumfolie klaar.
  • Leg de gebakken hazenrugfilets in de aluminiumfolie en sluit goed af. Laat 5 minuten rusten.
  • Deglaceer de pan met een beetje wildfond, zeef en voeg toe aan de saus.
  • Na 5 minuten is het vlees klaar om te serveren.
  • Haal het uit de aluminium en voeg opnieuw overtollig vocht toe aan de saus.

 

Tips

  • Ik heb de hazenrugfilets gekocht bij Colruyt ( november 2024) uit de diepvries. Ik heb deze 8 uur op voorhand uitgehaald en op het aanrecht laten ontdooien. Uiteindelijk opnieuw in de frigo gestopt want was voldoende snel ontdooit.
 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven