Ingrediënten
Hazenrugfilet
- 4 hazenrugfilets
- 3 el olijfolie
- 5 blaadjes salie (verse)
- 1 takje Rozemarijn (versie)
- 2 takjes tijm (verse)
- peper (naar smaak)
- 1 klontje boter
- 100 ml wildfond (om te deglaceren)
Saus
- 1 teentje look
- 250 ml wildfond
- 150 ml porto
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- bindmiddel
Instructies
Saus
- Plet 1 teentje look
- Voeg de wildfond toe en laat wat inkoken.
- Voeg de porto toe en laat verder inkoken.
Marinade
- Verzamel de gewenste kruiden voor de marinade, hier gebruiken we versie salie, rozemarijn en tijm. Versnipper de kruiden of gebruik een stamper en voeg toen aan de olie.
- Beborstel de hazenrugfilets met de marinade.
- Laat minsten 30 minuten marineren, liefst meer.
Bakken
- Leg een goed klont boter in de pan en zet het vuur hoog.
- Als de boter/pan goed warm is bak de hazenrugfilets langs elke zijde gedurende 2 minuten. Kruid eventueel extra met peper.
- Leg ondertussen een voldoende groot aluminiumfolie klaar.
- Leg de gebakken hazenrugfilets in de aluminiumfolie en sluit goed af. Laat 5 minuten rusten.
- Deglaceer de pan met een beetje wildfond, zeef en voeg toe aan de saus.
- Na 5 minuten is het vlees klaar om te serveren.
- Haal het uit de aluminium en voeg opnieuw overtollig vocht toe aan de saus.
Â
Tips
- Ik heb de hazenrugfilets gekocht bij Colruyt ( november 2024) uit de diepvries. Ik heb deze 8 uur op voorhand uitgehaald en op het aanrecht laten ontdooien. Uiteindelijk opnieuw in de frigo gestopt want was voldoende snel ontdooit.