Hazenrugfilet met wildsaus

Een stap-voor-stap handleiding om een heerlijke, sappige hazenrugfilet te bereiden. Gebruik een eenvoudige marinade van kruiden en volg deze tips voor een perfecte cuisson.

Ingrediënten
 

Hazenrugfilet

  • 4 hazenrugfilets
  • 3 el olijfolie
  • 5 blaadjes salie (verse)
  • 1 takje Rozemarijn (versie)
  • 2 takjes tijm (verse)
  • peper (naar smaak)
  • 1 klontje boter
  • 100 ml wildfond (om te deglaceren)

Saus

Instructies

Saus

  • Plet 1 teentje look. Voeg de wildfond toe en laat wat inkoken. Voeg vervolgens de porto toe en laat verder inkoken.

Marinade

  • Verzamel de gewenste kruiden voor de marinade, hier gebruiken we versie salie, rozemarijn en tijm. Hak de kruiden fijn of stamp ze en meng ze met de olie.
  • Beborstel de hazenrugfilets met de marinade.
  • Laat minsten 30 minuten marineren, liefst meer.

Bakken

  • Verhit een flinke klont boter in de pan op hoog vuur.
  • Bak de hazenrugfilets aan elke zijde gedurende 2 minuten zodra de boter heet is. Kruid eventueel met extra peper.
  • Leg ondertussen een voldoende groot aluminiumfolie klaar.
  • Leg de gebakken hazenrugfilets in de aluminiumfolie en sluit goed af. Laat 5 minuten rusten.
  • Blus de pan met een scheut wildfond, zeef het vocht en voeg dit toe aan de saus
  • Na 5 minuten is het vlees klaar om te serveren.
  • Haal het vlees uit de aluminiumfolie en voeg het vrijgekomen vocht toe aan de saus

 

Tips

  • Ik heb de hazenrugfilets gekocht bij Colruyt ( november 2024) uit de diepvries. Ik heb deze 8 uur op voorhand uitgehaald en op het aanrecht laten ontdooien. Uiteindelijk opnieuw in de frigo gestopt want was voldoende snel ontdooit.
 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven