Ingrediënten
Hazenrugfilet
- 4 hazenrugfilets
- 3 el olijfolie
- 5 blaadjes salie (verse)
- 1 takje Rozemarijn (versie)
- 2 takjes tijm (verse)
- peper (naar smaak)
- 1 klontje boter
- 100 ml wildfond (om te deglaceren)
Saus
- 1 teentje knoflook
- 250 ml wildfond
- 150 ml porto
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- bindmiddel
Instructies
Saus
- Plet 1 teentje look. Voeg de wildfond toe en laat wat inkoken. Voeg vervolgens de porto toe en laat verder inkoken.
Marinade
- Verzamel de gewenste kruiden voor de marinade, hier gebruiken we versie salie, rozemarijn en tijm. Hak de kruiden fijn of stamp ze en meng ze met de olie.
- Beborstel de hazenrugfilets met de marinade.
- Laat minsten 30 minuten marineren, liefst meer.
Bakken
- Verhit een flinke klont boter in de pan op hoog vuur.
- Bak de hazenrugfilets aan elke zijde gedurende 2 minuten zodra de boter heet is. Kruid eventueel met extra peper.
- Leg ondertussen een voldoende groot aluminiumfolie klaar.
- Leg de gebakken hazenrugfilets in de aluminiumfolie en sluit goed af. Laat 5 minuten rusten.
- Blus de pan met een scheut wildfond, zeef het vocht en voeg dit toe aan de saus
- Na 5 minuten is het vlees klaar om te serveren.
- Haal het vlees uit de aluminiumfolie en voeg het vrijgekomen vocht toe aan de saus
Â
Tips
- Ik heb de hazenrugfilets gekocht bij Colruyt ( november 2024) uit de diepvries. Ik heb deze 8 uur op voorhand uitgehaald en op het aanrecht laten ontdooien. Uiteindelijk opnieuw in de frigo gestopt want was voldoende snel ontdooit.