Ingrediënten
Hazenrugfilet
- 4 hazenrugfilets
- 3 el olijfolie
- 5 blaadjes salie (verse)
- 1 takje Rozemarijn (versie)
- 2 takjes tijm (verse)
- peper (naar smaak)
- 1 klontje boter
- 100 ml wildfond (om te deglaceren)
Saus
- 1 teentje knoflook
- 250 ml wildfond
- 150 ml porto
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- bindmiddel
Instructies
Saus
- Plet 1 teentje look. Voeg de wildfond toe en laat wat inkoken. Voeg vervolgens de porto toe en laat verder inkoken.
Marinade
- Verzamel de gewenste kruiden voor de marinade, hier gebruiken we versie salie, rozemarijn en tijm. Hak de kruiden fijn of stamp ze en meng ze met de olie.
- Beborstel de hazenrugfilets met de marinade.
- Laat minsten 30 minuten marineren, liefst meer.
Bakken
- Verhit een flinke klont boter in de pan op hoog vuur.
- Bak de hazenrugfilets aan elke zijde gedurende 2 minuten zodra de boter heet is. Kruid eventueel met extra peper.
- Leg ondertussen een voldoende groot aluminiumfolie klaar.
- Leg de gebakken hazenrugfilets in de aluminiumfolie en sluit goed af. Laat 5 minuten rusten.
- Blus de pan met een scheut wildfond, zeef het vocht en voeg dit toe aan de saus
- Na 5 minuten is het vlees klaar om te serveren.
- Haal het vlees uit de aluminiumfolie en voeg het vrijgekomen vocht toe aan de saus
Tips
- Ik heb de hazenrugfilets gekocht bij Colruyt ( november 2024) uit de diepvries. Ik heb deze 8 uur op voorhand uitgehaald en op het aanrecht laten ontdooien. Uiteindelijk opnieuw in de frigo gestopt want was voldoende snel ontdooit.
Ik kijk ieder jaar uit naar het wild seizoen. Deze gekocht in de Colruyt (diepvries). Voor herhaling vatbaar!
Zeer mals! Zeer lekker!