Materiaal
- 2 hoogte latten of kader 3 mm
- 1 deegsnijder of tandem of fiets
Ingrediënten
Vulling
- 150 g advocaat
- 350 g chocolade (witte, gesmolten, niet getempereerd)
Krokantje
- 300 g chocolade (naar keuze, getempereerd)
- 1 blad print (naar keuze)
Instructies
Top
- Leg een plaat klaar. Leg de bedrukking (in de stijl Feuille d'Or) erop en de hoogte kader.
- Overgiet met de getempeerde chocolade,, maak effen. Gebruik je favoriet witte, melk- of fondant chocolade hiervoor.
- Na enkele minuten de chocade versnijden met behulp van de "fiets". Wacht niet te lang anders maak je kans de chocolade te breken.
- Zet iets "zwaars" erop zodanig dat de bedrukking goed kan inwerken.
- Zet in de frigo.
Bodem
- Doe dit nogmaals maar zonder bedrukking.
Vulling
- Meng de advocaat met de witte chocolade en roer goed. Doe in een spuitzak met een gekartelde spuitmond 8.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Pralines