Croque Norvégien

Een verfijnde croque met gerookte zalm en frisse kruidenkaas, ideaal voor een luxe lunch.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Snack
Keuken: Frans
Trefwoord: croque, hesp, kaas
Porties: 4
calorieën: 385kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

  • 8 sneden brood (volkoren of naar smaak)
  • 200 gr zalm (gerookt)
  • 100 gr kruidenkaas (of geitenkaas, naar smaak)
  • boter (om het brood mee in te smeren)

Instructies

Bereid de Croque Norvégien

  • Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
  • Besmeer op een onbesmeerde kant van het brood de kruidenkaas en leg er een plakje gerookte zalm op .
  • Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.

Bakken

  • Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
  • Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
  • Bak je voor een grote bende? Leg dan de gebakken croques op een bordje en stop deze in een oven van max 100°C. Zo kan je verschillende keren bakken alvorens aan tafel te gaan.

Presentatie

  • Snijd de croque diagonaal door voor een mooie presentatie.
  • Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.

Voedingswaarden

Calories: 385kcal

Dit recept bevat een afbeelding gegenereerd door AI.
 
 

Onze selectie croques

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven