Porties: 4
calorieën: 500kcal
Materiaal
Ingrediënten
Instructies
Bereid de Croque Madame
- Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
- Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
- Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.
Bakken
- Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
- Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
- Bak je voor een grote bende? Leg dan de gebakken croques op een bordje en stop deze in een oven van max 100°C. Zo kan je verschillende keren bakken alvorens aan tafel te gaan.
Bak de eieren
- Bak intussen de eieren in een pan met een beetje boter. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
Presentatie
- Leg op elke Croque Monsieur een gebakken ei om er een Croque Madame van te maken.
- Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.
Voedingswaarden
Calories: 500kcal