Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.
Bakken
Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
Bak je voor een grote bende? Leg dan de gebakken croques op een bordje en stop deze in een oven van max 100°C. Zo kan je verschillende keren bakken alvorens aan tafel te gaan.
Bak de eieren
Bak intussen de eieren in een pan met een beetje boter. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
Presentatie
Leg op elke Croque Monsieur een gebakken ei om er een Croque Madame van te maken.
Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.