Croque Bolognaise

De klassieke Franse croque met ham en kaas met een Italiaanse twist – een extra laagje bolognaise saus en geraspte kaas.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Snack
Keuken: Frans
Trefwoord: bechamelsaus, blauwe kaas, croque, hesp
Porties: 4
calorieën: 385kcal

Materiaal

  • grillpan of croque-monsieurtoestel
  • 1 mes om boter te smeren
  • 1 pan om de bolognaise op te warmen

Ingrediënten
 

  • 8 sneden brood (wit of naar smaak)
  • 4 sneetjes ham
  • 8 sneetjes kaas (Gruyère, Emmental of naar smaak)
  • boter (om het brood mee in te smeren)
  • bolognaise saus (overschotje van bij de spaghetti)
  • 80 g kaas (geraspt)

Instructies

  • Verwarm de bolognaise saus op een zeer zacht vuurtje

Bereid de Croque Monsieur

  • Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
  • Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
  • Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.

Bakken

  • Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
  • Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
    Croque Bolognaise klaar voor in de oven
  • Neem een ovenschotel en leg de croque monsieur erin. Overgiet (maar niet overmatig) met de bolognaise saus en werk af met geraspte kaas. Laat kort grillen in de oven totdat de kaas gesmolten is en een korstje vertoond.

Presentatie

  • Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.

Voedingswaarden

Calories: 385kcal

 
 

Onze selectie croques

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven