Sinterklaas Speculoos Dr. Oetker

Totale tijd: 30 minuten
Keuken: Belgisch, Nederlands
Trefwoord: sinterklaas, speculaas, speculoos
Calories: 506kcal

Ingrediënten
 

  • 1 pakjes Dr. Oetker Sinterklaas Speculoos
  • 75 g boter
  • 1 el water

Instructies

Voorbereiden

  • Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
  • Haal de Sint en Piet uitsteekvormen van elkaar af door de uitsteekvormen los te knippen.

Bereid het deeg

  • Roer de 75 gram boter zacht in een beslagkom.
  • Voeg de bakmix en 1 eetlepel water ote.
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Koekjes maken

  • Rol het deeg uit of duw het plat tot een dikte van circa 0,5 c, gebruik eventueel wat bloem om het deeg en de werkbank te bestuiven zodat het wat minder plakt.
  • Steek koekjes uit met de Sint en Piet uitsteekvormen en plaats ze met 2 cm tussenruimte op de bakplaat. Zorg dat er niet te veel bloem op de uitgestoken koekjes blijft zitten.
    Speculoosdeeg op bakplaat

Bakken

  • Bak de koekjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de koekjes goed afkoelen.
    Speculooskoeken op een bordje

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calories: 506kcal | Koolhydraten: 65g | Protein: 5.3g | Saturated Fat: 10g | Fiber: 1.6g | Suiker: 27g

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven