Deze pistolet-pizza’s zijn het bewijs dat restjes niet saai hoeven te zijn. In minder dan 15 minuten zet je een warme, krokante snack op tafel. Perfect voor een snelle lunch of onverwachte honger.

Pistolet pizza

Een supersnelle manier om overschotjes pistolets om te toveren tot mini-pizza’s. Ideaal voor de lunch of als warme snack.
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Snack
Keuken: Belgisch, Italiaans
Trefwoord: pistolet, pizza
Servings: 4

Ingrediënten
 

  • 4 el olijfolie
  • 2 pistolets
  • 1 sneetje ham
  • 100 g kaas (geraspt (mozarella))
  • 4 kerstomaten (in stukjes)
  • oregano

Instructies

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Snij de pistolet in 2.
  • Korts te hard of te droog? Besprenkel de krokante kant met wat water.
  • Verzamel en versnij de ingrediënten.
  • Besprenkel de bodem van de pistolet met wat olijfolie.
  • Beleg de halve pistolets met wat kaas, hesp en stukjes tomaat
  • Kruid en leg eventueel nog wat kaas er bovenop.
  • Bak 10 min in een voorverwarmde oven.

Gebruik gerust wat je in de frigo vindt: restjes kip, tonijn, paprika, champignons, of zelfs pesto als basis. Alles kan!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven