Volg mij op mijn Facebook pagina.

Rode Portsaus met Bessen

Voeg een vleugje elegantie toe aan je maaltijden met deze heerlijke rode portsaus met bessen. Perfect voor wildgerechten, deze saus combineert de rijke smaken van porto en wildfond met de frisheid van bessen voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: bessensaus, bruine saus, porto, rode portsaus, veenbessen, wildsaus
Porties: 4

Ingrediënten
 

  • 1 klontje boter
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 250 ml water
  • 7 g Wildbouillon Piet Huysentruyt
  • 1 kl tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 150 ml rode porto
  • 200 g veenbessen natuur

Instructies

  • Doe een klontje boter in de sauspan.
  • Begin met het zachtjes fruiten van de fijngehakte sjalot en knoflook in een sauspan, tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de wildfond toe en laat dit op een middelhoog vuur inkoken tot ongeveer de helft.
    blank
  • Voeg de kruiden toe.
    blank
  • Giet de porto erbij en laat de saus verder inkoken tot een gewenste dikte.
  • Voeg de bessen toe aan de saus en laat deze enkele minuten meekoken.
    Veenbessen natuur
  • Proef eerst en indien nodig breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Giet de saus door een vergiet.
  • Serveer de saus warm over je favoriete wildgerecht of gegrild vlees.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven