Porties: 4
Ingrediënten
Pastinaakpuree
- 350 g pastinaak
- 150 g aardappelen
- scheutje melk
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Seizoensgroenten
- 150 g cantharel (of hanenkam, girolle of dooierzwam)
- 200 g spruitjes
- 50 g spekblokjes
Portsaus
- 1 teentje look
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 250 ml wildfond
- 200 ml porto
Instructies
Portsaus
- Laat wildfond inkoken samen met een geplet teentje look, de tijm en rozemarijn.
- Voeg de porto bij en laat verder inkoken tot de gewenste dikte of smaak.
- Zeef de saus.
Pastiniaakpuree
- Schil de aardappelen en de pastinaken.
- Kook samen tot ze gaar zijn.
- Giet af en laat even uitdrogen op het vuur om zo veel mogelijk vocht te laten verdampen.
- Voeg een scheutje (warme) melk toe.
- Gebruik een stamper om puree te maken.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Fazantenborstfilet
- Kruid de filets met peper en zout
- Bak 2 minuten langs beide kanten krokant en gaar dan verder op een zacht vuur tot ze gaar zijn.
Seizoensgroenten
- Spoel de cantharellen goed af zonder ze in het water te laten liggen. Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes.
- Smelt een klontje boter. Bak de cantharellen kort op middelhoog vuur kort voor het opdienen, kruid met peper en zout.
- Kook de spruitjes gaar, daarna bak de spek kort op hoog vuur en voeg de gegaarde spruitjes toe.