Fazantenborstfilet met Pastinaakpuree en Seizoensgroenten

Een verfijnd wildgerecht met cantharellen, spruitjes met spek en een rijke portsmaak.
Porties: 4

Ingrediënten
 

Pastinaakpuree

Fazantenborstfilet

  • 4 st fazantenborstfilet
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)

Seizoensgroenten

  • 150 g cantharel (of hanenkam, girolle of dooierzwam)
  • 200 g spruitjes
  • 50 g spekblokjes

Portsaus

  • 1 teentje look
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml wildfond
  • 200 ml porto

Instructies

Portsaus

  • Laat wildfond inkoken samen met een geplet teentje look, de tijm en rozemarijn.
  • Voeg de porto bij en laat verder inkoken tot de gewenste dikte of smaak.
  • Zeef de saus.

Pastiniaakpuree

  • Schil de aardappelen en de pastinaken.
    ingrediënten pastinaakpuree
  • Kook samen tot ze gaar zijn.
  • Giet af en laat even uitdrogen op het vuur om zo veel mogelijk vocht te laten verdampen.
  • Voeg een scheutje (warme) melk toe.
  • Gebruik een stamper om puree te maken.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Fazantenborstfilet

  • Kruid de filets met peper en zout
  • Bak 2 minuten langs beide kanten krokant en gaar dan verder op een zacht vuur tot ze gaar zijn.
    fazantenborstfilet half gebakken op de pan

Seizoensgroenten

  • Spoel de cantharellen goed af zonder ze in het water te laten liggen. Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes.
  • Smelt een klontje boter. Bak de cantharellen kort op middelhoog vuur kort voor het opdienen, kruid met peper en zout.
    Cantharel of girolle
  • Kook de spruitjes gaar, daarna bak de spek kort op hoog vuur en voeg de gegaarde spruitjes toe.

Serveer

  • Gebruik een ring en maak een cirkel van de pastinaakpuree in het midden van het bord.
  • Vul aan met cantherelles en spruitjes met spek.
  • Snij de filet in stukjes en leg vooraan het bord.
  • Maak rondom een cirkel van saus.
  • Smakelijk!
    fazantenborstfilet met seizoensgroenten op pastinaakpuree

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven