Porties: 4
calorieën: 385kcal
Materiaal
Ingrediënten
- 8 sneden brood (volkoren of naar smaak)
- 200 gr zalm (gerookt)
- 100 gr kruidenkaas (of geitenkaas, naar smaak)
- boter (om het brood mee in te smeren)
Instructies
Bereid de Croque Norvégien
- Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
- Besmeer op een onbesmeerde kant van het brood de kruidenkaas en leg er een plakje gerookte zalm op .
- Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.
Bakken
- Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
- Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
- Bak je voor een grote bende? Leg dan de gebakken croques op een bordje en stop deze in een oven van max 100°C. Zo kan je verschillende keren bakken alvorens aan tafel te gaan.
Presentatie
- Snijd de croque diagonaal door voor een mooie presentatie.
- Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.
Voedingswaarden
Calories: 385kcal