Croque Madame

Een heerlijke variant op de klassieke Croque Monsieur, afgemaakt met een gebakken spiegelei.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Snack
Keuken: Frans
Trefwoord: bechamelsaus, blauwe kaas, croque, hesp
Porties: 4
calorieën: 500kcal

Materiaal

  • 1 grillpan of croque-monsieurtoestel
  • 1 mes om boter te smeren
  • 1 pan om de eieren te bakken

Ingrediënten
 

  • 8 sneden brood (wit of naar smaak)
  • 4 sneetjes ham
  • 8 sneetjes kaas (Gruyère, Emmental of naar smaak)
  • boter (om het brood mee in te smeren)
  • 4 eieren

Instructies

Bereid de Croque Madame

  • Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
  • Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
  • Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.

Bakken

  • Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
  • Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
  • Bak je voor een grote bende? Leg dan de gebakken croques op een bordje en stop deze in een oven van max 100°C. Zo kan je verschillende keren bakken alvorens aan tafel te gaan.

Bak de eieren

  • Bak intussen de eieren in een pan met een beetje boter. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.

Presentatie

  • Leg op elke Croque Monsieur een gebakken ei om er een Croque Madame van te maken.
  • Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.

Voedingswaarden

Calories: 500kcal

 
 

Onze selectie croques

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven