Mini Spaghetti pizza’s met bladerdeeg

Heb je nog restjes over van een lekkere spaghettisaus en een vel bladerdeeg in de koelkast liggen? Maak er een heerlijke, snelle mini pizza's van! Dit eenvoudige recept helpt je restjes om te toveren tot een heerlijke snack of maaltijd.
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Aperitief
Keuken: fusion, Italiaans
Trefwoord: bladerdeegpizza, restjes, spaghettisaus
Porties: 12
calorieën: 110kcal

Ingrediënten
 

  • 1 vel bladerdeeg
  • 150-200 g restjes spaghettisaus (bolognese of vegetarisch)
  • 100 g geraspte kaas (zoals mozzarella of Emmentaler)
  • Bloem (voor het uitrollen)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het bladerdeeg dunner uit.
  • Snijd het bladerdeeg in kleine rondjes of vierkantjes om mini pizza's te maken. Je kan een glas gebruiken.
  • Verspreid de restjes spaghettisaus gelijkmatig over de mini bladerdeegbodems, laat ongeveer 0,5 cm van de rand vrij.
  • Strooi de geraspte kaas over de saus.
  • Bak de mini pizza’s in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is en de kaas gesmolten.
  • Haal de mini pizza’s uit de oven en garneer eventueel met verse basilicum of oregano.

Voedingswaarden

Calories: 110kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven