Porties: 100 stuks
calorieën: 90kcal
Cost: €20
Materiaal
- keukenrobot (met K stuk)
- 2 chocolade vorken
- 2 chocolade plamuur messen
- 1 plank om de vulling te spuiten
- 1 bakpapier zelfde grootte als de plank
- 1 spuitzak
- 1 effen douille maat 8 of 10
- 1 schaar
- 1 mengkom voor de chocolade
Ingrediënten
Voor de vulling (6-7g / stuk)
- 200 g boter ((op kampertemperatuur))
- 40 g fondantsuiker
- 200 g hazelnootpraliné ((Callebaut))
- 320 g getempereerde melkchocolade
Voor de schilfers (2-3g / stuk)
- 300 g melk chocolade
Voor de getempereerde chocolade (5-6g / stuk)
- 600 g melk chocolade
Instructies
- Voorbereiding: Zorg dat alle ingrediënten en het materiaal klaarstaan.
Vulling
- Gebruik een keukenrobot om de 200 g boter los te kloppen. Voeg de 40 g fondantsuiker toe in kleine hoeveelheden en mix goed.
- Meng met de hand de 200 g hazelnootpraliné door het botermengsel.
- Voeg 320 g getempereerde melkchocolade toe en meng tot een homogene massa.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine porties op een bakplaat. Plaats in de koelkast om uit te harden.
Getempereerde Melkchocolade
- Verwarm alle melkchocolade tot een 40-45°C. Giet 2/3 op een marmeren tablet en beweeg het rond tot het afkoelt tot ongeveer 25°C. Meng dit terug met de resterende 1/3 warme melkchocolade. Het resultaat moet ongeveer 30°C zijn en is getempereerde chocolade.
Melkchocoladeschilfers
- Gebruik een pollepel om een hoeveelheid getempereerde chocolade op een marmeren tablet uit te gieten. Spreid het dun uit met een plamuurmes.
- Schraap de chocolade meteen af met behulp van een plamuurmes om schilfers te maken.
Samenstellen
- Doppen: Neem de gekoelde vulling en dop deze in de getempereerde melkchocolade. Doe dit met max 5 tegelijk.
- Rollen: Rol de gedoopte vulling in de melkchocoladeschilfers.
- Koelen: Plaats de afgewerkte truffels terug in de koelkast om volledig uit te harden.
- Herhaal dit process maar controleer regelmatig de temperatuur van de chocolade. Verwarm extra indien nodig. Vergeet ook niet regelmatig te roeren in de chocolade.
- Laat deze nog wat afkoelen.
- Je truffels zijn klaar om gegeten te worden!
Voedingswaarden
Serving: 1stuk | Calories: 90kcal