Cost: €3
Equipment
- Een barbecue
Ingrediënten
De kruiden
- 1 kip
- 1 el kipkruiden
- 1 el paprika
- 1 el curry
- 1 koffielepel lookpoeder
- ½ koffielepel chilly poeder
- peper en zout
Het vocht
- 1 flinke geut olie
Instructies
Pintje drinken
- Goed nieuws. We hebben een 33cl blikje nodig. Iemand zin in een pintje?Vul het lege blikje halfvol met water. Eventueel overschot van kruiden of extra kruiden kan je in het blik gieten.
De kip marineren
- Haal de kip uit de verpakking. Verwijdere eventuele binddraad.
- Neem de hoeveelheden van de verschillende kruiden en meng deze samen in een potje. Meng met de olie.
- Gebruik een gebakborstel en dop in de kruidenmengsel.
- Neem de kip vast bij zijn poten en wrijf de kip goed in met de kruiden.
- Altijd een goed idee om de kip wat te laten rusten in de kruiden. Dus ideaal doe je dit enkele uren op voorhand.
Het bakken
- Zet de bbq aan. Niet te hoog. Een temperatuur tot 175° maximum is gewenst.
- Tijdens het voorverwarmen van de bbq kan je de kip op het blik zetten. Opgelet de kip is glibberig. Je doet dit best dicht bij de bbq.
- Zet het blik met kip op de bbq en probeer de pootje wat bredere te plaatsen voor de stabiliteit. Geef de kip nog een klein duwtje naar beneden.Stabiel? Dan zijn we klaar op te bakken
- Kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70-72°. Idealiter maak je gebruik van een vleesthermometer. De braadtijd is makkelijk 1h afhankelijk van de grootte van je kip.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!