Peer Tarte Tatin op de BBQ

Ontdek de zoetheid van gekarameliseerde peren in deze BBQ-variant van de Franse klassieker, met een vleugje vanille en sinaasappel.
Variant: Experimenteer met een snufje kaneel of kardemom in de karamel, of probeer andere fruitsoorten zoals appels of pruimen voor een unieke twist.
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: peer, tarte tatin
Porties: 8
calorieën: 300kcal

Ingrediënten
 

Instructies

  • Steek de BBQ aan en laat deze opwarmen tot een matige temperatuur van 180°-200°C.
  • Schil de peren, snijd ze in achten en verwijder het klokhuis.
  • Smelt de boter in een BBQ-geschikte, ovenvaste pan op de BBQ. Voeg de rietsuiker toe en roer continu totdat het mengsel goudbruin wordt en begint te karameliseren.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een paar minuten afkoelen.
  • Voeg de peren, vanillezaden (uit het in de lengte doorgesneden en uitgeschraapte vanillestokje) en sinaasappelschil toe aan de pan, en meng voorzichtig om de peren te bedekken met het karamel mengsel.
    Tarte Tatin in caramelsaus met peren gekruid met vanille extract en sinaasrasp
  • Waarschuwing: Wees uiterst voorzichtig om te voorkomen dat je je verbrandt aan de hete karamel.
  • Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en snijd het in een cirkel iets groter dan de pan.
  • Leg het deeg over de peren en stop de randen in rondom de peren.
  • Plaats de pan terug op de BBQ met het deksel gesloten en bak gedurende 25-30 minuten of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  • Laat 5 minuten afkoelen alvorens voorzichtig op een bord te keren en te serveren.
    Gebakken en gedraaide Tarte Tatin in caramelsaus met peren gekruid met vanille extract en sinaasrasp

Voedingswaarden

Calories: 300kcal
Scroll naar boven