Wortelpuree

Een kleurrijke en smaakvolle variant van klassieke puree, waarin de zoetheid van wortelen de boventoon voert. Ideaal als bijgerecht voor diverse vlees- en visgerechten.
Totale tijd: 36 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: groentepuree, puree met wortelen, wortelen puree, wortelpuree
Porties: 4
calorieën: 180kcal

Ingrediënten
 

Optioneel

Instructies

  • Maak de wortelen proper, schil en snij in schijfjes.
  • Schil de aardappelen.
  • Breng water aan de kook. Voeg zout, 2 takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Voeg zowel de wortelen en de aardappelen toe. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet het water af en doe de wortelen en aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten staan en laat resterend vocht verdampen.
  • Voeg de boter en melk toe en pureer alles met een stamper tot een smeuïge puree.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper
  • Roer de verse peterselie erdoor voor een frisse toets, indien gewenst.
  • Serveer de wortelpuree warm als bijgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180kcal

Variaties

  • Voeg een beetje honing toe voor een nog zoetere toets.
  • Extra romigheid kan je verkijgen door eierdooiers toe te voegen of een lepel zure room.
  • Een ui en/of een teentje look meekoken zorgt voor extra smaak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven