BBQ Moink Balls

Moink balls op de Green Egg bbq

BBQ Moink balls

Smakelijke gehaktballen omwikkeld met spek, perfect geroosterd op de BBQ met een rokerige finish dankzij appel- of kersenhout.
4 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: balls, moink, moink balls
Totale Tijd: 1 uur
Porties: 4
Calorieën: 130kcal

Ingrediënten

Werkwijze

  • Meng in een grote kom het rundsgehakt, oregano, geraspte Parmezaanse kaas, pezo, ei, knoflook en paneermeel goed door elkaar.
  • Vorm van het mengsel kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
  • Snijd het ontbijtspek in dunne plakjes en wikkel elk balletje in een plakje spek.
  • Verwarm de Big Green Egg (BGE) of een andere BBQ tot 180°C, en zorg ervoor dat je indirect grillt (plaats een lekbak onder het rooster om direct contact van de vlammen met het vlees te vermijden).
  • Plaats de balletjes op de BBQ en rook ze tot ze een kerntemperatuur bereiken van ongeveer 70°C. Voeg appel- of kersenhout toe voor een extra rooktouch.
  • Bestrijk de balletjes met de BBQ saus en laat ze nog 5 minuten verder garen op de BBQ.
    bbq sauce voor moink balls
  • Serveer warm en geniet ervan!

Voeding

Calories: 130kcal

Notities

  • Voor sappigere balletjes, overweeg om de temperatuur te verlagen en de gaartijd dienovereenkomstig te verlengen.
  • Als alternatief voor de BBQ, kunnen deze Moink Balls ook in de oven worden bereid op 180°C, maar je mist dan de rokerige smaak van het hout.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating