Stoemp met spruitjes en gerookte spekblokjes

Deze stoemp is een robuust en hartverwarmend gerecht met de unieke smaak van spruitjes en de zoute toevoeging van gerookte spekblokjes. Ideaal voor de koude dagen!
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: comfortfood, spek, spruitjes, stoemp
Porties: 6
calorieën: 250kcal

Ingrediënten
 

  • 500 g spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)
  • 1 kg aardappelen (geschild en grote in 2 snijden)
  • 200 g gerookte spekblokjes (of baconreepjes )
  • 25 g boter
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse nootmuskaat (optioneel)

Instructies

  • Kuis de spruitjes, indien gewenst halveer of snij in kwartjes. Kook gaar in licht gezouten water.
  • Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water in 20 minuten.
  • Bak de spekblokjes krokant.
  • Pureer en werk af met boter en melk.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Opgelet, spek is zoutig!
  • Voeg alles samen en serveer.
    stoem met spruites en baconreepjes bovenaanzicht

Voedingswaarden

Calories: 250kcal

Variaties

  • Voeg een ui en/of een teentje look toe bij het bakken van de spekblokjes.
  • Bak de spruitjes kort maar hevig aan voor een krokant korstje

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven