Servings: 6
Calories: 250kcal
Ingrediënten
- 500 g spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)
- 1 kg aardappelen (geschild en grote in 2 snijden)
- 200 g gerookte spekblokjes (of baconreepjes )
- 25 g boter
- 100 ml melk
- Zout en peper naar smaak
- Verse nootmuskaat (optioneel)
Instructies
- Kuis de spruitjes, indien gewenst halveer of snij in kwartjes. Kook gaar in licht gezouten water.
- Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water in 20 minuten.
- Bak de spekblokjes krokant.
- Pureer en werk af met boter en melk.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Opgelet, spek is zoutig!
- Voeg alles samen en serveer.
Voedingswaarden
Calories: 250kcal
Variaties
- Voeg een ui en/of een teentje look toe bij het bakken van de spekblokjes.
- Bak de spruitjes kort maar hevig aan voor een krokant korstje





Ja ze zijn er weer! Ik kijk ieder jaar uit naar het seizoen van de spruitjes. En ja met spekblokjes natuurlijk. En dat nog in een smeuige puree. Comfortfood ten top!