Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Stoemp met spruitjes en gerookte spekblokjes
Deze stoemp is een robuust en hartverwarmend gerecht met de unieke smaak van spruitjes en de zoute toevoeging van gerookte spekblokjes. Ideaal voor de koude dagen!
Totale tijd:
45
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
comfortfood, spek, spruitjes, stoemp
Servings:
6
Calories:
250
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
500
g
spruitjes
(schoongemaakt en gehalveerd)
▢
1
kg
aardappelen
(geschild en grote in 2 snijden)
▢
200
g
gerookte spekblokjes
(of baconreepjes )
▢
25
g
boter
▢
100
ml
melk
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Verse nootmuskaat
(optioneel)
Instructies
Kuis de spruitjes, indien gewenst halveer of snij in kwartjes. Kook gaar in licht gezouten water.
Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water in 20 minuten.
Bak de spekblokjes krokant.
Pureer en werk af met boter en melk.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Opgelet, spek is zoutig!
Voeg alles samen en serveer.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
Variaties
Voeg een ui en/of een teentje look toe bij het bakken van de spekblokjes.
Bak de spruitjes kort maar hevig aan voor een krokant korstje