Deer roast on a bed of celeriac puree with pears in red wine and cranberry compote

Deer roast on a bed of celeriac puree, served with poached pears in red wine and a cranberry compote, for a festive autumn dish full of rich flavors and sophisticated combinations perfect for the cold months.
Total Time: 3 hours
Course: Main course
Cuisine: Belgian
Keyword: celeriac puree, cranberry compote, venison roast
Servings: 4

Ingredients
 

Instructions

  • Make the cranberry compote according to the recipe.
  • Make poached pears according to the recipe.
  • Make the celeriac puree according to the recipe.
  • All of the above partial recipes can be made ahead of time and reheated as needed.
  • Fry the meat on the instant according to the recipe.
  • When broiling the meat, make sure that all the share dishes are warmed up.
  • Make a party plate to taste

Stewed pears in red wine syrup

Gepocheerde peertjes in rode wijn siroop
Gepocheerde peertjes in rode wijn siroop is een klassiek en elegant sidedish. Perfect voor de feestdagen of een speciaal diner.
Check out this recipe
Gestoofde peertjes in rode wijn siroop - klaar

Cranberry Compote

Veenbessencompote
Veenbessencompote met verse veenbessen – ideaal als bijgerecht bij wildgerechten of als zoete toevoeging aan desserts.
Check out this recipe
Veenbessencompote

Celeriac puree

Knolselderpuree
Knolselderpuree is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij een wild hoofdgerecht zoals hertengebraad. De aardse smaken en romige textuur zorgen voor een mooie balans met rijkere en zoetere elementen van het gerecht. Eenvoudig te maken, maar met een verfijnde smaak die elk feestmaal naar een hoger niveau tilt.
Check out this recipe
Knolserpuree- klaar

Deer Roast

Hertengebraad – stap voor stap
Heerlijk sappig hertengebraad, eerst aangebraden in boter met knoflook en kruiden, daarna perfect afgemaakt in de oven voor een mooie rosé kleur. Serveer met een veenbessen-portsaus voor de ultieme wildsmaak.
Check out this recipe
Hertengebraaden - versneden in sneetjes van een goede cm

Tips

  • You can make all the partial dishes ahead of time.
  • For an atmospheric presentation, it is advisable to serve all the share dishes together on a large platter. This not only makes for a beautiful ensemble on the table, but also makes it easier for your guests to scoop up their own portions. Moreover, it contributes to a cozy, shared dining experience.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top