Bouquet garni (Kruidentuiltje)

Een bouquet garni is een bundeltje van kruiden dat wordt meegekookt in bouillons, soepen en sauzen om extra smaak toe te voegen. Traditioneel bestaat het uit peterselie, tijm en laurier.
Totale tijd: 5 minuten
Cost: €2

Materiaal

Ingrediënten
 

Instructies

  • Breng de kruiden samen en bind vast met een touwje.

 
 

 

Wat is het?

Een bouquet garni is een bundel verse of gedroogde kruiden die meegetrokken wordt in een bouillon of saus en later verwijderd wordt. Het geeft extra diepte en aroma zonder dat de losse kruiden in de bereiding achterblijven.

 

Gebruik in de keuken

  • In bouillons en fonds
  • Bij soepen zoals paprikasoep, groentesoep, consomé
  • In sauzen en stoofpotten
  • Soms in vlees- of visbereidingen

 

Smaakprofiel

Kruidig, aromatisch, hartig.
 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven