Aardappelsalade

Verkoelende aardappelsalade, perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd: 1 uur
1 uur 30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: aardappelsalade
Porties: 5
calorieën: 400kcal

Ingrediënten
 

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 eierdooier
  • 1 tl mosterd
  • 150 ml olie (soort naar smaak)
  • 1/2 ui (groot, fijngesneden)
  • 1 el Worcestershiresaus
  • verse kruiden (gemengd bvb peterselie, bieslook, …, fijngehakt)
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Instructies

Aardappelen

  • Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in even grote stukken (niet te klein).
  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.

Dressing

  • Doe de eierdooier in een kommetjes.
  • Voeg de mosterd toe.
  • Voeg al roerend de olie toe en dit tot je een lichte mayonaise krijgt.
  • Voeg de worchestersaus toe.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Versnipper de ui en de kruiden, voeg toe aan de dressing.

Afwerking

  • Versnij de afgekoelde aardappelen in stukken indien gewenst.
  • Meng de dressing onder de afgekoelde aardappelen.
  • Zet nog 30 minuten in de frigo.
  • Smakelijk.
    Ribbetjes met aardappelsalade - wortelsalade - komkommersalade_result

Voedingswaarden

Serving: 1g | Calories: 400kcal
Welke aardappelen zijn het beste voor aardappelsalade?

Vastkokende aardappelen zijn het meest geschikt omdat ze hun vorm goed behouden na het koken.

Moet ik de aardappelen schillen voor de salade?

Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Misschien iets meer voedingsstoffen met schil.

Hoe lang moet ik de aardappelen koken?

Kook de aardappelen tot ze gaar zijn maar nog stevig, meestal ongeveer 10-15 minuten nadat het water kookt, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn aardappelsalade waterig wordt?

Laat de gekookte aardappelen volledig afkoelen en drogen voordat je de andere ingrediënten toevoegt, en zorg ervoor dat alle toegevoegde groenten (zoals ui) goed zijn uitgelekt.

Wat zijn goede mix-ins voor aardappelsalade?

Populaire toevoegingen zijn ui, selderij, hardgekookte eieren, kruiden zoals peterselie en bieslook, en augurken of kappertjes voor wat zuur.

Welke dressing past goed bij aardappelsalade?

Mayonaise of een vinaigrette zijn beide populair. Je kunt ook mosterd, yoghurt, of zure room toevoegen voor extra smaak.

Kan ik aardappelsalade van tevoren maken?

Ja, aardappelsalade kan een dag van tevoren worden gemaakt. Dit kan zelfs helpen om de smaken te laten mengen.

Hoe lang kan ik aardappelsalade bewaren?

Aardappelsalade kan 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden, mits afgedekt en gekoeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven