Ga terug Email Link
–+ servings

Aardappelsalade

Verkoelende aardappelsalade, perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd: 1 uur
1 uur 30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: aardappelsalade
Servings: 5
Calories: 400kcal

Ingrediënten
 

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 eierdooier
  • 1 tl mosterd
  • 150 ml olie (soort naar smaak)
  • 1/2 ui (groot, fijngesneden)
  • 1 el Worcestershiresaus
  • verse kruiden (gemengd bvb peterselie, bieslook, ..., fijngehakt)
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Instructies

Aardappelen

  • Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in even grote stukken (niet te klein).
  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.

Dressing

  • Doe de eierdooier in een kommetjes.
  • Voeg de mosterd toe.
  • Voeg al roerend de olie toe en dit tot je een lichte mayonaise krijgt.
  • Voeg de worchestersaus toe.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Versnipper de ui en de kruiden, voeg toe aan de dressing.

Afwerking

  • Versnij de afgekoelde aardappelen in stukken indien gewenst.
  • Meng de dressing onder de afgekoelde aardappelen.
  • Zet nog 30 minuten in de frigo.
  • Smakelijk.
    Ribbetjes met aardappelsalade - wortelsalade - komkommersalade_result

Voedingswaarden

Serving: 1g | Calories: 400kcal
QR Code linking back to recipe