Volg mij op mijn Facebook pagina.

Champignons

Simpel, snel en perfect voor bij elk gerecht! Dit basisrecept voor gebakken champignons brengt de volle smaak van champignons naar voren.
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Wereldkeuken
Trefwoord: champignons, paddenstoelen
Porties: 4
calorieën: 80kcal

Ingrediënten
 

  • 400 g champignons (in plakjes of kwartjes)
  • 2 el olijfolie of boter
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • handvol verse peterselie (fijngehakt)
  • geutje citroensap
  • Peper (witte naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Instructies

  • Maak de champignons proper.
  • Verhit de olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, tot de geur vrijkomt.
  • Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn en het vocht grotendeels verdampt is.
  • Breng op smaak met peper en zout, een geutje citroensap en voeg de peterselie toe.

Voedingswaarden

Calories: 80kcal

 

Tips:

  • Champignons slorpen water op. Idealiter schoon te maken met een vochtige doek of borstel of desnoods kortstondig onder een waterkraan houden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven