Porties: 4
calorieën: 80kcal
Ingrediënten
- 400 g champignons (in plakjes of kwartjes)
- 2 el olijfolie of boter
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- handvol verse peterselie (fijngehakt)
- geutje citroensap
- Peper (witte naar smaak)
- Zout (naar smaak)
Instructies
- Maak de champignons proper.
- Verhit de olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, tot de geur vrijkomt.
- Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn en het vocht grotendeels verdampt is.
- Breng op smaak met peper en zout, een geutje citroensap en voeg de peterselie toe.
Voedingswaarden
Calories: 80kcal
Â
Tips:
- Champignons slorpen water op. Idealiter schoon te maken met een vochtige doek of borstel of desnoods kortstondig onder een waterkraan houden.