Volg mij op mijn Facebook pagina.

Gefrituurde vis

Vis in tempura deeg gebakken in olie
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: fish and chips, vis
Porties: 4
calorieën: 550kcal

Ingrediënten
 

  • 4 el bloem
  • 2 el maïszetmeel (maïzena)
  • 25 cl blond bier
  • 2 el olie
  • peper en zout
  • citroensap
  • 6 platte stevige witte vis ((hoeft geen dure te zijn))
  • tartaar
  • 2 eierdooiers

Instructies

Voorbereiding

  • Indien vis uit de diepvries wordt gebruikt laat deze dan ontdooien

Tempura

  • Neem een grote kom en doe de bloem en maïzena in
  • Scheid de eieren en voeg het eigeel toe aan de bloem/maïzena
  • Voeg 2/3 van het bier toe
  • Roer voorzichtig daarna stevig tot je een homogene massa hebt.
  • Voeg eventueel de rest van het bier toe tot je de juiste dikte hebt. De deeg mag vrij lopend zijn.
  • Laat de tempuradeeg een 15 minuten rusten

Vis

  • Versnij de (bijna) ontdooide visfilets diagonaal in slierten van minimum 1 centimer. Omdat je diagonaal snijdt kan je "langere" slierten maken.
  • Leg de versneden vis op keukenpapier zodanig dat het overtollige vocht wordt opgenomen.
  • Besprenkel met citroen en kruid de vis met peper en zout

Bakken

  • Enkele baktes te gaan? Verwarm dan de oven op 120°.
  • Verhit de olie in een diepe (wok)pan tot rond 170°
  • Dip een portie vis in de tempuradeeg
    vis in tempura
  • Haal 1 voor 1 de vis uit de tempuradeeg, zorg dat de overtollige deeg er af valt en leg deze voorzichtig in de olie
  • Laat iedere portie min. 3-5 minuten frituren.
  • Leg de gefritureerde vis een minuutje op keukenpapier zodanig dat overtollig vet wordt opgenomen.
  • Leg de gefritureerde vis in een schotel en zit in de oven.
  • Begin aan de volgende bakte.

Serveren

  • Verspreid de gefritureerde vis op een bord
  • Besprenkel met zeezout
  • Kies je favoriete dipsaus, hier kies ik voor tartaar
  • Serveer je dit als hoofdgerecht dan je dit gerecht aanvullen met (spinazie)puree of frieten.

Voedingswaarden

Calories: 550kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven