Porties: 4
calorieën: 550kcal
Ingrediënten
- 4 el bloem
- 2 el maïszetmeel (maïzena)
- 25 cl blond bier
- 2 el olie
- peper en zout
- citroensap
- 6 platte stevige witte vis ((hoeft geen dure te zijn))
- tartaar
- 2 eierdooiers
Instructies
Voorbereiding
- Indien vis uit de diepvries wordt gebruikt laat deze dan ontdooien
Tempura
- Neem een grote kom en doe de bloem en maïzena in
- Scheid de eieren en voeg het eigeel toe aan de bloem/maïzena
- Voeg 2/3 van het bier toe
- Roer voorzichtig daarna stevig tot je een homogene massa hebt.
- Voeg eventueel de rest van het bier toe tot je de juiste dikte hebt. De deeg mag vrij lopend zijn.
- Laat de tempuradeeg een 15 minuten rusten
Vis
- Versnij de (bijna) ontdooide visfilets diagonaal in slierten van minimum 1 centimer. Omdat je diagonaal snijdt kan je "langere" slierten maken.
- Leg de versneden vis op keukenpapier zodanig dat het overtollige vocht wordt opgenomen.
- Besprenkel met citroen en kruid de vis met peper en zout
Bakken
- Enkele baktes te gaan? Verwarm dan de oven op 120°.
- Verhit de olie in een diepe (wok)pan tot rond 170°
- Dip een portie vis in de tempuradeeg
- Haal 1 voor 1 de vis uit de tempuradeeg, zorg dat de overtollige deeg er af valt en leg deze voorzichtig in de olie
- Laat iedere portie min. 3-5 minuten frituren.
- Leg de gefritureerde vis een minuutje op keukenpapier zodanig dat overtollig vet wordt opgenomen.
- Leg de gefritureerde vis in een schotel en zit in de oven.
- Begin aan de volgende bakte.
Voedingswaarden
Calories: 550kcal