Gefrituurde vis
Vis in tempura deeg gebakken in olie
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: fish and chips, vis
Servings: 4
Calories: 550kcal
Tempura
Neem een grote kom en doe de bloem en maïzena in
Scheid de eieren en voeg het eigeel toe aan de bloem/maïzena
Voeg 2/3 van het bier toe
Roer voorzichtig daarna stevig tot je een homogene massa hebt.
Voeg eventueel de rest van het bier toe tot je de juiste dikte hebt. De deeg mag vrij lopend zijn.
Laat de tempuradeeg een 15 minuten rusten
Vis
Versnij de (bijna) ontdooide visfilets diagonaal in slierten van minimum 1 centimer. Omdat je diagonaal snijdt kan je "langere" slierten maken.
Leg de versneden vis op keukenpapier zodanig dat het overtollige vocht wordt opgenomen.
Besprenkel met citroen en kruid de vis met peper en zout
Bakken
Enkele baktes te gaan? Verwarm dan de oven op 120°.
Verhit de olie in een diepe (wok)pan tot rond 170°
Dip een portie vis in de tempuradeeg
Haal 1 voor 1 de vis uit de tempuradeeg, zorg dat de overtollige deeg er af valt en leg deze voorzichtig in de olie
Laat iedere portie min. 3-5 minuten frituren.
Leg de gefritureerde vis een minuutje op keukenpapier zodanig dat overtollig vet wordt opgenomen.
Leg de gefritureerde vis in een schotel en zit in de oven.
Begin aan de volgende bakte.
Serveren
Verspreid de gefritureerde vis op een bord
Besprenkel met zeezout
Kies je favoriete dipsaus, hier kies ik voor tartaar
Serveer je dit als hoofdgerecht dan je dit gerecht aanvullen met (spinazie)puree of frieten.
Calories: 550kcal