Porties: 4
calorieën: 200kcal
Ingrediënten
- 4 porties vast kokende aardappelen (niet te groot)
- 6 el (olijf) olie (gebruik je favoriete olie)
Kruidenmengeling
- 1 snuifje peper en zout
- 1 koffielepel paprika
- ½ koffielepel cayenne
- 1 koffielepel bruine suiker
- 1 koffielepel marjolein
- 1 snuifje nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven op 150°
- Verzamel alle ingrediënten
- Doe de paprika – cayenne – suiker – marjolein in een potje en meng
- Spoel de aardappelen goed
- Droog af, schillen is niet nodig
- Snij de aardappelen (in de hoogte!) in 2 en dan nogmaals in 2. Zo krijg je 4 lange maar toch smalle stukken aardappelparten
- Zorg ervoor dat alle aardappelparten een gelijkaardige dikte (dus gaartijd) hebben.
- Leg de aardappelparten in een mengkom
- Besprenkel met uw favoriete (olijf)olie
- Kruid met peper en zout
- Voeg de mix van kruiden toe
- Meng de kruiden goed in de aardappelparten
- Leg de gekruide aardappelparten in een ovenschotel
- Zet de oven schotel 1 uur in de oven
Voedingswaarden
Calories: 200kcal