Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Geroosterde aardappelen
Ideale side dish voor bij een hamburger of gebraden kip op de bbq
Totale tijd:
45
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
bbq
Porties:
4
calorieën:
200
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
4
porties
vast kokende aardappelen
(niet te groot)
▢
6
el
(olijf) olie
(gebruik je favoriete olie)
Kruidenmengeling
▢
1
snuifje
peper en zout
▢
1
koffielepel
paprika
▢
½
koffielepel
cayenne
▢
1
koffielepel
bruine suiker
▢
1
koffielepel
marjolein
▢
1
snuifje
nootmuskaat
Instructies
Verwarm de oven op 150°
Verzamel alle ingrediënten
Doe de paprika – cayenne – suiker – marjolein in een potje en meng
Spoel de aardappelen goed
Droog af, schillen is niet nodig
Snij de aardappelen (in de hoogte!) in 2 en dan nogmaals in 2. Zo krijg je 4 lange maar toch smalle stukken aardappelparten
Zorg ervoor dat alle aardappelparten een gelijkaardige dikte (dus gaartijd) hebben.
Leg de aardappelparten in een mengkom
Besprenkel met uw favoriete (olijf)olie
Kruid met peper en zout
Voeg de mix van kruiden toe
Meng de kruiden goed in de aardappelparten
Leg de gekruide aardappelparten in een ovenschotel
Zet de oven schotel 1 uur in de oven
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal