Pasta met Broccoli en Pancetta

Een eenvoudig maar heerlijk gerecht met romige saus, pancetta, en beetgare broccoli. Perfect voor een snelle en smaakvolle doordeweekse maaltijd.
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broccoli, pancetta, parmezaanse kaas, pasta
Porties: 4
calorieën: 600kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

  • 400 g tagliatelle
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 broccoli’s (in roosjes gesneden)
  • 200 g pancetta (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 100-150 ml room
  • Parmezaanse kaas (voor afwerking)
  • peper (zwarte, optioneel)
  • chilivlokken (optioneel)

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af en houd even apart.
  • Stoom of kook de broccoli kort tot beetgaar.
  • Bak de pancetta in een grote pan op middelhoog vuur tot deze knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
  • Schenk de groentebouillon erbij en laat even sudderen.
  • Voeg de room toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes inkoken tot de saus iets dikker wordt.
  • Voeg de broccoli en de gekookte tagliatelle toe aan de saus en roer alles goed door zodat de pasta en broccoli bedekt zijn met de romige saus.
  • Breng op smaak met zwarte peper en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Calories: 600kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven