Porties: 4
calorieën: 600kcal
Materiaal
Ingrediënten
- 400 g tagliatelle
- 2 dl groentebouillon
- 1 el tomatenpuree
- 2 broccoli’s (in roosjes gesneden)
- 200 g pancetta (in blokjes)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 100-150 ml room
- Parmezaanse kaas (voor afwerking)
- peper (zwarte, optioneel)
- chilivlokken (optioneel)
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af en houd even apart.
- Stoom of kook de broccoli kort tot beetgaar.
- Bak de pancetta in een grote pan op middelhoog vuur tot deze knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
- Schenk de groentebouillon erbij en laat even sudderen.
- Voeg de room toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes inkoken tot de saus iets dikker wordt.
- Voeg de broccoli en de gekookte tagliatelle toe aan de saus en roer alles goed door zodat de pasta en broccoli bedekt zijn met de romige saus.
- Breng op smaak met zwarte peper en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Calories: 600kcal