Ingredients
- 1 camembert (in houten doosje)
- 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes (optioneel))
- 2 takjes rozemarijn (verse )
- 1 el honing
- peper (zwarte/gemalen)
- 1 Baguette of stokbrood (in plakjes)
Instructions
- Voorbereiding: Verwijder de verpakking van de camembert, maar laat de kaas in het houten doosje zitten. Snijd met een scherp mes kleine sneetjes in de bovenkant van de camembert.
- Knoflook (optioneel) en rozemarijn: Steek de plakjes knoflook en rozemarijntakjes in de sneetjes van de camembert.
- Honing en peper: Besprenkel de camembert met honing en voeg een snufje versgemalen zwarte peper toe.
- Plaats de camembert op de barbecue – beter indirect zodanig dat het doosje niet verbrand. Laat ongeveer 10-15 minuten grillen op middelhoog vuur tot de kaas volledig gesmolten is.
- Haal de camembert van de BBQ en serveer onmiddellijk met plakjes baguette of stokbrood. Smakelijk!
A Camembert in wooden box.
Ingredients for toppings (optional: garlic, rosemary, honey)
First, remove the plastic wrapping from the Camembert and place the cheese back in the wooden box. Make a few incisions in the top of the cheese and add some toppings, if desired. Optional – wrap the box in aluminum foil – and place on the BBQ for about 10-15 minutes on indirect heat.
Use indirect heat to prevent the Camembert from melting and burning too quickly. Maintain a moderate temperature.
Camembert from BBQ goes well with French bread, crackers, or as a dip with vegetable sticks. You can also use it in a salad or as a topping on a burger.
Camembert is ready when the inside is soft and runny. You can test this by gently pressing into the top of the cheese; if it feels soft, it is melted and ready to serve.
Yes, other cheeses such as Brie or even softer cheddar can also be prepared on the BBQ, but keep in mind different melting times and textures.