Broccolipuree

Broccolipuree is een gezonde en groene variant van klassieke aardappelpuree, perfect als licht en voedzaam bijgerecht bij vlees of vis.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: broccoli koken, groentepuree, puree
Porties: 4
calorieën: 170kcal

Ingrediënten
 

Optioneel

Instructies

Broccoli

  • Maak de broccoli proper en versnij in roosjes. Versnij ook de steel.
  • Kook of stoom gaar in 5 à 10 minuten.
  • Pureer met een staafmixer voor een fijn resultaat of met de stamper voor een grof resultaat. Voeg eventueel wat broccoli kookwater toe voor een smeuerig resultaat.

Aardappelpuree

  • Schil de aardappelen.
  • Breng water aan de kook. Voeg zout toe. Voeg de aardappelen toe. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet het water af en doe de aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten het overtollige water verdampen. Pureer.

Afwerking

  • Doe de aardappel en broccoli samen.
  • Voeg de boter en melk toe en pureer verder.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper en citroensap.
  • Serveer de broccolipuree warm als bijgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 170kcal

Variaties

  • Voeg geraspte kaas toe voor een romigere puree.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven