Porties: 4
calorieën: 170kcal
Ingrediënten
- 500 g broccoli (in roosjes)
- 500 g aardappelen (geschild en grote in 2 snijden)
- 25 g boter
- 125 ml melk
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Optioneel
- cayennepeper (naar smaak )
- citroensap
Instructies
Broccoli
- Maak de broccoli proper en versnij in roosjes. Versnij ook de steel.
- Kook of stoom gaar in 5 à 10 minuten.
- Pureer met een staafmixer voor een fijn resultaat of met de stamper voor een grof resultaat. Voeg eventueel wat broccoli kookwater toe voor een smeuerig resultaat.
Aardappelpuree
- Schil de aardappelen.
- Breng water aan de kook. Voeg zout toe. Voeg de aardappelen toe. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet het water af en doe de aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten het overtollige water verdampen. Pureer.
Afwerking
- Doe de aardappel en broccoli samen.
- Voeg de boter en melk toe en pureer verder.
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper en citroensap.
- Serveer de broccolipuree warm als bijgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 170kcal
Variaties
- Voeg geraspte kaas toe voor een romigere puree.