Servings: 4
Calories: 81kcal
Ingrediënten
- 1 paksoi
- 500 g aardappelen (geschild en in blokjes)
- 100 ml melk
- 1 ei
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
- 15 g boter
Optioneel
- cayennepeper (naar smaak )
- look
Instructies
Paksoi
- Spoel de paksoi grondig.
- Snij het onderste harde stuk af. Snijd de witte stelen in stukken en stoof ze 4–5 minuten aan in een klontje boter (eventueel met look).
- Voeg daarna de groene bladeren toe en laat nog 1-2 minuut slinken.
- Laat het geheel uitlekken in een zeef zodat overtollig vocht verdwijnt.
Aardappelen
- Schil de aardappelen en versnij in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
- Giet het water af en aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten staan en laat resterend vocht verdampen.
- Voeg de boter en melk toe en pureer met een stamper. Werk af met een ei tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper
- Vermeng de uitgelekte pakoi in de puree.
- Serveer de paksoipuree warm als bijgerecht.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calories: 81kcal
Variaties
- Voeg een beetje honing toe voor een nog zoetere toets.
- Extra romigheid kan je verkijgen door eierdooiers toe te voegen of een lepel zure room.
- Een ui en/of een teentje look meekoken zorgt voor extra smaak.