Porties: 4
calorieën: 280kcal
Ingrediënten
Gastrique
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 1 takje dragon
- Peperkorrels
Basis
- 3 eierdooiers
- 250 g geklaarde boter (gesmolten)
- Zout (naar smaak)
- Snufje cayennepeper
Kruiden
- 1 el fijngehakte dragon
- 1 el fijngehakte kervel
Instructies
- Bereid de gastrique: kook witte wijnazijn, sjalot, dragon en peperkorrels in tot een reductie. Zeef het mengsel.
- In een pan op laag vuur, klop de eierdooiers en de gastrique tot een schuimige massa.
- Voeg langzaam de geklaarde boter toe, blijf kloppen tot het een romige saus wordt.
- Breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Roer de fijngehakte dragon en kervel erdoor.
Voedingswaarden
Calories: 280kcal
- De gastrique moet goed ingekookt zijn voor een geconcentreerde smaak.
- Voeg meer kruiden toe naar smaak indien gewenst.