Pompoensoep met kurkuma en komijn

Een eenvoudige, kruidige pompoensoep met een heerlijke warme smaak dankzij kurkuma en komijn.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Soep
Keuken: Vlaams
Trefwoord: butternut, pompoen
Porties: 8
calorieën: 140kcal

Ingrediënten
 

  • 1 klontje boter (of olijfolie)
  • 2 uien
  • 1 butternutpompoen
  • 4 wortels
  • 2 l groentebouillon
  • kurkuma (naar smaak (1 tl))
  • komijn (naar smaak (1 tl))
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Instructies

  • Snijd de ui en stoof glazig aan in een beetje boter of olijfolie
  • Snijd de pompoen en wortels in grove stukken.
  • Doe alles in een grote pot en voeg de groentebouillon toe.
  • Voeg kurkuma, komijn, peper en zout toe. Voeg ook de laurier en tijm toe.
  • Laat 30 minuten zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn.
  • Verwijder laurier en tijm. Gebruik een staafmixer om de soep glad te mixen.
  • Proef en kruid bij indien nodig.

Voedingswaarden

Calories: 140kcal

 

Tips & varianten

  • Werk af met een scheutje kokosmelk voor extra romigheid.
  • Voeg wat geroosterde pompoenpitten toe voor een crunchy bite.
  • Een snuifje cayennepeper geeft een pittige toets.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven