Porties: 4
calorieƫn: 230kcal
Ingrediƫnten
- 1 knolselder (ongeveer 500g)
- 250 g aardappelen (de helft van de knolselder))
- 50 ml volle room
- 30 g boter
- Peper (naar smaak)
- Zout (naar smaak)
- Nootmuskaat (naar smaak)
Instructies
- Zet alle ingrediƫnten klaar.
- Schil de knolselder en aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken van ongeveer 3 cm, zodat ze gelijktijdig kunnen garen.
- Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de knolselder- en aardappelstukjes toe en kook gedurende 20-25 minuten, of tot beide mooi zacht zijn.
- Giet de groenten af en laat ze even uitdampen in de pan zonder deksel, zodat overtollig vocht verdampt. Dit zorgt voor een minder waterige puree.
- Voeg de boter toe aan de nog warme knolselder en aardappelen en begin met stampen tot een glad geheel. Giet geleidelijk de room erbij en blijf stampen tot je een romige consistentie bereikt.
- Breng op smaak met zout, peper, en eventueel een snufje nootmuskaat voor extra warmte.
Voedingswaarden
Calories: 230kcal
Ā Ā
Tips
- Wil je de puree smeuĆÆger dan op de foto? Gebruik een passe-vite en/of voeg wat extra room of melk toe.
- Voeg een teentje knoflook toe tijdens het koken voor een subtiele extra smaakdimensie.
- Voor een lichtere versie kun je de room vervangen door melk, maar let op dat dit de romigheid kan verminderen.
- Een beetje verse peterselie bovenop geeft extra kleur en frisheid.