Croque Monsieur met béchamelsaus en geraspte kaas

De klassieke Franse croque met ham en kaas, eenvoudig en snel klaar en met een extra laagje béchamelsaus en gegratineerde kaas.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Snack
Keuken: Frans
Trefwoord: croque, hesp, kaas
Porties: 4
calorieën: 450kcal

Materiaal

  • grillpan of croque-monsieurtoestel
  • 1 mes om boter te smeren

Ingrediënten
 

Croque

  • 8 sneden brood (wit of naar smaak)
  • 4 sneetjes ham
  • 8 sneetjes kaas (Gruyère, Emmental of naar smaak)
  • boter (om het brood mee in te smeren)
  • 100 gr kaas (geraspt)

Béchamelsaus

Instructies

Béchamelsaus

  • Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer constant voor 1-2 minuten tot een roux ontstaat.
  • Voeg de melk geleidelijk toe en blijf roeren om klontjes te vermijden.
  • Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kook (zacht) de béchamel tot een gladde, dikke saus. Zet opzij.

Bereid de Croque Monsieur

  • Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
  • Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
  • Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.

Bakken

  • Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
  • Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
  • Leg de getoaste croques op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een laagje béchamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.

Gratineren

  • Verwarm de oven op de grillstand en zet de croques onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Presentatie

  • Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.

Voedingswaarden

Calories: 450kcal

Dit recept bevat een afbeelding gegenereerd door AI.
 
 

Onze selectie croques

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven