Crème Royale (Crème Prise)

Crème Royale is een luxere versie van banketbakkersroom, verrijkt met gelatine en slagroom. Het is ideaal als luchtige vulling voor taarten, gebak, of als basis voor desserts.
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: crème prise, crème royale
calorieën: 160kcal

Ingrediënten
 

  • 650 g banketbakkersroom (volg het basisrecept voor Crème Pâtissière)
  • 2 blaadjes gelatine (komt overeen met 8 g gelatine)
  • 300 g room (half opgeklopt)
  • likeur (naar keuze bvb Pistache)

Instructies

  • Maak de banketbakkersroom zoals beschreven in het basisrecept en houd deze warm.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 5 minuten. Knijp de blaadjes goed uit.
  • Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de warme banketbakkersroom en roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Laat de crème afkoelen, maar zorg ervoor dat deze nog vloeibaar blijft door regelmatig te roeren.
  • Klopt de room half op.
  • Voeg de opgeklopte room voorzichtig toe aan de crème en vouw dit erdoor met een spatel, tot alles goed gemengd is.
  • Voeg naar smaak een scheutje likeur toe (bijvoorbeeld pistachelikeur).
  • Laat de crème verder afkoelen in de koelkast tot hij stevig genoeg is om als vulling te gebruiken.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calories: 160kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven