Notities
Fondant Chocolade
-
Ingrediënten:
- Cacaomassa
- Cacaoboter
- Suiker (soms een kleine hoeveelheid om de bitterheid te verminderen)
-
Bereidingswijze:
- Cacaomassa wordt gemengd met suiker (indien gebruikt).
- Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
- De vloeibare chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Melkchocolade
-
Ingrediënten:
- Cacaomassa
- Cacaoboter
- Suiker
- Melkpoeder
-
Bereidingswijze:
- Cacaomassa wordt gemengd met cacoboter, suiker en melkpoeder.
- Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
- De vloeibare chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Witte Chocolade:
-
Ingrediënten:
- Cacaoboter
- Suiker
- Melkpoeder
-
Bereidingswijze:
- Cacaoboter wordt gemengd met suiker en melkpoeder.
- Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
- De vloeibare witte chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Ruby Chocolade:
-
Ingrediënten:
- Cacaomassa van speciale “ruby” cacaobonen
- Suiker
- Melkpoeder
-
Bereidingswijze:
- Cacaomassa van ruby cacaobonen wordt gemengd met suiker en melkpoeder.
- Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
- De vloeibare ruby chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Alle weetjes over chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!