Suiker (soms een kleine hoeveelheid om de bitterheid te verminderen)
Bereidingswijze:
Cacaomassa wordt gemengd met suiker (indien gebruikt).
Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
De vloeibare chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Melkchocolade
Ingrediënten:
Cacaomassa
Cacaoboter
Suiker
Melkpoeder
Bereidingswijze:
Cacaomassa wordt gemengd met cacoboter, suiker en melkpoeder.
Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
De vloeibare chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Witte Chocolade:
Ingrediënten:
Cacaoboter
Suiker
Melkpoeder
Bereidingswijze:
Cacaoboter wordt gemengd met suiker en melkpoeder.
Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
De vloeibare witte chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Ruby Chocolade:
Ingrediënten:
Cacaomassa van speciale "ruby" cacaobonen
Suiker
Melkpoeder
Bereidingswijze:
Cacaomassa van ruby cacaobonen wordt gemengd met suiker en melkpoeder.
Het mengsel wordt verwarmd en grondig gemengd tot een gladde, vloeibare massa.
De vloeibare ruby chocolade wordt gegoten in vormen en gekoeld om te stollen.
Dit zijn de basisstappen en basis ingrediënten voor de productie van de 4 verschillende soorten chocolade. De keuze van de cacaobonen en de verhoudingen van ingrediënten kunnen variëren om verschillende smaakprofielen te bereiken.