Porties: 5 porties
calorieën: 300kcal
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 1 ajuin (fijn gesneden)
- 1 teentje knoflook (geplet, fijn gesneden)
- 750 g groene groenten mix (romanesco, bonen, ertwen,courgette)
- 350 ml groentebouillon
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- 500 g pasta (tagliatelle)
- ½ kl tijm (gedroogd)
- ½ kl laurier (gedroogd)
- ½ kl dragon (gedroogd)
- 200 g blauwschimmelkaas
Instructies
- Smelt 1 klontje boter in een ruime pan.
- Versnipper 1 teentje knoflook en 1 ajuin en voeg toe aan de pan. Laat enkele minuten sudderen.
- Voeg de 750 g groene groenten mix toe. Laat enkele minuten sudderen en voeg tenslotte 350 ml groentebouillon. Laat een 10 minuten koken waarvan de eerste helft onder deksel.
- Zet ondertussen het water op voor de tagliatelle.
- Giet af maar bewaar het vocht voor de saus! Zet de groentenbouillon terug op het vuur.
- Versnij de 200 g blauwschimmelkaas in stukjes en voeg toe aan de groentebouillon. Roer regelmatig en verwarm zacht.
- Proef en werk af met peper, zout, ½ kl tijm, ½ kl laurier en½ kl dragon
- Kook de 500 g pasta gaar, giet af.
- Zet een geschikt bord klaar. Doe er wat tagliatelle op en dan enkele scheppen saus. Werk af met meerdere scheppen groenten toe te voegen. Zet in het midden een brocolli.
- Smakelijk.
Voedingswaarden
Serving: 1portie | Calories: 300kcal
Dit is “de snelle” versie perfect geschikt na een drukke werkdag. Heb je wat meer tijd dan zijn natuurlijk verse groenten gewoon top!