Harissa

Harissa is een pittige en aromatische chilipasta die veel gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken.

 
Harissa is een pittige en aromatische chilipasta die veel gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. De basis van harissa bestaat uit rode pepers, knoflook, zout, en olijfolie, vaak aangevuld met andere kruiden zoals komijn, koriander, en soms munt.

 

Culinair Gebruik

  • Sauzen en Dressings: Gemengd door mayonaise of yoghurt voor een kruidige dip of dressing.
  • Marinades: Voor vlees en vis, geeft een diepe, pittige smaak.
  • Kookbasis: Toegevoegd aan stoofpotten en soepen voor extra diepte en warmte.

 

Geschiedenis

Harissa vindt zijn oorsprong in Tunesië en heeft zich verspreid over Algerije, Marokko, en verder. De pasta symboliseert de vermenging van lokale ingrediënten en invloeden van buitenaf, zoals de introductie van chilipepers door Spaanse en Portugese handelaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven