Porties: 4
calorieën: 550kcal
Ingrediënten
- 4 ribbetjes ((voorgekruid – niet voorgehaard))
Instructies
- Voor dit gerecht is het goed dat je een bbq hebt met deksel en een temperatuurmeter. Ik gebruik een gasbarbecue, maar dit kan evengoed op een houtskool bbq. Voorzie een temperatuur van 150°.
- Een ribstuk is soms handiger te hanteren op de BBQ als ze wat kleiner zijn. Snij de ribben in stukken van maximum 20 cm – meestal betekent dit je ribstuk in 2 snijden.
- Meestal kan je je ribbetjes voorgekruid kopen, is dat niet het geval dan eerst de ribben marineren. Ik heb deze keer gekozen om voorgekruide ribben te kopen (deze waren in reclame).
- Voorzie 2 zilverpapier vellen per ribstuk Per stuk: * Leg een ribstuk op het midden van het zilverpapier en vouw goed dicht. * Leg het pakje met de “spleet” naar beneden op het 2e vel zilverpapier en vouw opnieuw goed dicht. Nu zijn we zeker dat vrijkomend vocht in het zilverpapier zal blijven.
- Leg de ribben op de BBQ en dit gedurende 1 uur. Een goede temperatuur is tussen de 120° en de 160°. Je BBQ is niet overal even heet. Mijn gasbarecue is vooraan minder heet dan achteraan. Laat ik de ribbetjes zo een uur liggen dan bestaat de kans dat de achterste verbrand zijn… Leer je bbq goed kennen en daarom iedere 15 minuten best de ribbetjes omdraaien en van plaats wisselen.
- Na een uurtje haal je de pakjes van het vuur. Laat ze wat afkoelen tot je het zilverpapier kan verwijderen zonder je te verbranden. Wees voorzichtig, afhankelijk van hoever ze gegaard zijn kunnen ze mogelijks uiteenvallen.
- Verhoog de temperatuur op je bbq naar ongeveer 200° C.
- Indien gewenst kan je nu de ribbetjes nog eens extra marineren. Maar het hoeft niet.
- Leg de ribbetjes nog eens kort op de bbq langs beide kanten tot ze een krokant korstje krijgen.
Voedingswaarden
Calories: 550kcal