Porties: 4
calorieën: 180kcal
Ingrediënten
- 500 g wortelen (geschild en in stukjes)
- 500 g aardappelen (geschild en in blokjes)
- 50 g boter
- 100 ml melk
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Optioneel
- cayennepeper (naar smaak )
- peterselie (verse, fijngehakt)
Instructies
- Maak de wortelen proper, schil en snij in schijfjes.
- Schil de aardappelen.
- Breng water aan de kook. Voeg zout, 2 takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Voeg zowel de wortelen en de aardappelen toe. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet het water af en doe de wortelen en aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten staan en laat resterend vocht verdampen.
- Voeg de boter en melk toe en pureer alles met een stamper tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper
- Roer de verse peterselie erdoor voor een frisse toets, indien gewenst.
- Serveer de wortelpuree warm als bijgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 180kcal
Variaties
- Voeg een beetje honing toe voor een nog zoetere toets.
- Extra romigheid kan je verkijgen door eierdooiers toe te voegen of een lepel zure room.
- Een ui en/of een teentje look meekoken zorgt voor extra smaak.