Een kleurrijke en smaakvolle variant van klassieke puree, waarin de zoetheid van wortelen de boventoon voert. Ideaal als bijgerecht voor diverse vlees- en visgerechten.
Totale tijd: 36 minutenminuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: groentepuree, puree met wortelen, wortelen puree, wortelpuree
Maak de wortelen proper, schil en snij in schijfjes.
Schil de aardappelen.
Breng water aan de kook. Voeg zout, 2 takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Voeg zowel de wortelen en de aardappelen toe. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet het water af en doe de wortelen en aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten staan en laat resterend vocht verdampen.
Voeg de boter en melk toe en pureer alles met een stamper tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper
Roer de verse peterselie erdoor voor een frisse toets, indien gewenst.
Serveer de wortelpuree warm als bijgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 180kcal
Variaties
Voeg een beetje honing toe voor een nog zoetere toets.
Extra romigheid kan je verkijgen door eierdooiers toe te voegen of een lepel zure room.
Een ui en/of een teentje look meekoken zorgt voor extra smaak.