Porties: 6
calorieƫn: 41kcal
Materiaal
- 1 dunschiller
- 1 koksmes
- 1 stoofpan met deksel
Ingrediƫnten
Instructies
- Versnipper 1 ui.
- Maak 1 kg wortelen proper met de dunschiller en snij met een koksmes in schijfjes.
- Zet de stoofpan op met 1 klontje boter en voeg een versnipperde ui toe. Laat enkele minuten stoven.
- Voeg dan de schijfjes wortelen toe.
- Voeg 1 blokje groentenbouillon toe gevolgd door 0,5 l water (net genoeg zodanig dat alle wortels onderstaan).
- Voeg 2 blaadjes laurier en 2 takjes tijm toe en 1 el honing.
- Zet het deksel op de stoofpot en laat stoven tot ze bijna gaar zijn. Dit kan sterk variƫren door de dikte van de schijfjes wortel en de gewenste gaarheid. Bij mij is dit snel 15 tot 20 minuten.
- Als de wortelen bijna gaar zijn haal ik wat vocht uit de stoofpan en doe er 1 el maizena bij. Overtollig vocht verwijder ik uit de stoofpot alvorens ik het maizena mengels opnieuw toevoeg. Zacht roeren.
- Voor het serveren de verse kruiden (laurier/tijm) verwijderen.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calories: 41kcal