Quiche met spruitjes

Heerlijke eenpersoonstaartjes met spruitjes, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd. Gemaakt met overgebleven ingrediënten van spruitjes en bladerdeeg.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: quiche, spruitjes
Porties: 2 personen
calorieën: 350kcal

Materiaal

  • 2 taartvormen voor 1 persoon

Ingrediënten
 

  • restje bladerdeeg (voldoende om twee eenpersoonstaartjes te maken)
  • 2 eieren
  • 100 g spruitjes (gekookt, in kwartjes gesneden)
  • 2 el room
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • Oregano (naar smaak)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de eenpersoonstaartvormpjes lichtjes in. Bekleed elk vormpje met een restje bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn en prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel de 100 g spruitjes in kwartjes gesneden over de bladerdeegbodems.
  • Klop de 2 eieren los met de 2 el room en breng op smaak met peperzout en Oregano.
  • Giet het eimengsel over de spruitjes in de vormpjes.
  • Bak de mini-quiches 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant goudbruin is en het eimengsel stevig is.
  • Laat de quiches even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt en serveert.

Voedingswaarden

Calories: 350kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven