Melo Cakes

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte Melo Cakes met een knapperige bodem, zachte vulling en chocolade afwerking.
Totale tijd: 1 dag
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Belgische desserts, chocoladezoenen, Melo Cake
Porties: 90 st
calorieën: 75kcal

Ingrediënten
 

Amandeldeeg

Suikerwater voor vulling

Basis voor vulling

Afwerking

Instructies

Amandeldeeg

  • BLoem, boter, vanillen en zout mengen.
  • Voeg de rest van de grondstoffen toe.
  • Mengen tot een homogene massa
  • Laten opstijven in de koelkast.
  • Uitrollen tot 3mm dik en rondjes uitsteken van 4 cm doorsnede.
  • Afbakken op 210°C
  • Na afkoelen op een plateau met keukenpapier leggen.
  • Maak ze vast aan het keukenpapier met een beetje chocolade.
  • Strijk de bovenste laag in met wat chocolade en strijk open met een borstel

Vulsel

  • Laat het gelatinepoeder en water opstijven in de pot van de Kenwood.
  • Voeg na het opstijven van de gelatine de honing en de vanille toe aan de Kenwood pot.
  • Kook de suiker, water en trimoline tot 112°C.
  • Giet bij 112°C het suikermengsel bij de gelatine, vanille en honing.
  • Klop het mengsel onmiddellijk stevig op in de Kenwood totdat deze een stevige consistentie heeft. (kan meerdere minuten duren)
  • Doe het mengsel in een spuitzak (effen 10) en spuit het koekje aardig vol en rond.
  • Laat opstijfen in de frigo

Afwerking

  • Dompel de Melo Cakes vervolgens onder in gesmolten melkchocolade.

Voedingswaarden

Calories: 75kcal

bron en inspiratie – Rudi Van Eenooge – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven