Porties: 90 st
calorieën: 75kcal
Ingrediënten
Amandeldeeg
- 250 g bloem
- 175 g boter
- 90 g bloemsuiker
- 30 g amandelpoeder
- 75 g eieren
- 1/2 vanille stok
- 2 g fleur de sel
Basis voor vulling
- 20 g gelatinepoeder
- 100 g water
- 120 g honing (of trimoline)
- ½ vanillestok
Afwerking
- Melk chocolade (of fondant chocolade. Getempereerd! )
Instructies
Amandeldeeg
- BLoem, boter, vanillen en zout mengen.
- Voeg de rest van de grondstoffen toe.
- Mengen tot een homogene massa
- Laten opstijven in de koelkast.
- Uitrollen tot 3mm dik en rondjes uitsteken van 4 cm doorsnede.
- Afbakken op 210°C
- Na afkoelen op een plateau met keukenpapier leggen.
- Maak ze vast aan het keukenpapier met een beetje chocolade.
- Strijk de bovenste laag in met wat chocolade en strijk open met een borstel
Vulsel
- Laat het gelatinepoeder en water opstijven in de pot van de Kenwood.
- Voeg na het opstijven van de gelatine de honing en de vanille toe aan de Kenwood pot.
- Kook de suiker, water en trimoline tot 112°C.
- Giet bij 112°C het suikermengsel bij de gelatine, vanille en honing.
- Klop het mengsel onmiddellijk stevig op in de Kenwood totdat deze een stevige consistentie heeft. (kan meerdere minuten duren)
- Doe het mengsel in een spuitzak (effen 10) en spuit het koekje aardig vol en rond.
- Laat opstijfen in de frigo
Afwerking
- Dompel de Melo Cakes vervolgens onder in gesmolten melkchocolade.
Voedingswaarden
Calories: 75kcal
bron en inspiratie – Rudi Van Eenooge – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade