Garam masala

Garam masala is een specerijenmix uit de Indiase keuken, bekend om zijn rijke, aromatische en verwarmende eigenschappen. De naam "garam" (Hindi) betekent "warm" of "heet" en "masala" betekent "specerijen". Garam masala is niet pikant maar eerder verwarmend/verrijkend.

Garam masala is een specerijenmix uit de Indiase keuken, bekend om zijn rijke, aromatische en verwarmende eigenschappen. De naam “garam” (Hindi) betekent “warm” of “heet” en “masala” betekent “specerijen”. Garam masala is niet pikant maar eerder verwarmend/verrijkend.
De ingrediënten kunnen verschillen maar bevatten veelal:
  • kardemom
  • kruidnagel
  • kaneel
  • komijn
  • korianderzaad
  • nootmuskaat
  • laurier
Het wordt meestal gebruikt op het einde van het kookproces om de aroma’s te behouden. Een bekend gerecht is Kip Tikka Masala.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven